31 Mart 2019 Pazar

Ateş böceğinde lamba yapma

         Ateş böcekleri herkesin bildiği gibi bahar ve yaz aylarında geceleri yanan yeşil ışıklarıyla bilinen, nemli ortamlarda yaşamayı seven sevimli  böceklerdir.

Ateş böceğini yeniden dizayn edecek olsaydım nasıl yapardım?
Ateş böceğinin kanatlarını koyu yeşil, lambasını beyaz yada pembe yapardım boyutunu da  büyütürdüm,  yarım metre,1 metre belki 2 metre boyunda ateş böcekleri yapardım. Ateş böcekleri böyle bir dev görünüm kazandıklarında uçabilecekler mi bilmiyorum, uçacak olsalar acaba nasıl görünürler? Belki de çok güzel görüntüler ortaya çıkar.

          Birde ateş böceklerinin renklerini Japon trafik ışıkları gibi kırmızı, mavi ve sarı yapardım böylece güneşten gelen ışıkları oluştururdum, bu böceklerde yıldızlar gibi gecemizi aydınlatan doğal güneşlerimiz olurdu.
Japonların trafik ışığının yeşil renk yerine mavir renk olmasının nedeni geceleri de ağaçların oksijen salmasını sağlamakmış. Çünkü güneşten gelen ışıklar mavi,kırmızı ve sarı olmak üzere üç ana renkte oluşuyormuş.
Bu böceklerin ışık yakan bölümü 3 kısımda oluşuyor. Bir bölümünü kırmızı bir bölümünü mavi bir bölümünüde sarı olsun. Böylece ağaçlar geceleri de oksijen salar. Tabi benim yaptığım bir tahmin sadece, geceleri yıldızlar varken ağaçlar oksijen salıyormu?  Belki evet. Eğer evet ise gece meteor yağmurları olduğu zaman hava daha temiz olur. Yani havadaki oksijen oranı artar. Böyle bir hava ölçümü yapabiliriz. Aynı yerde bir yıldızlar varken birde yıldızlar olmadığı zaman hava ölçümü yapalım böylece ağaçların gece oksijen salıp salmadığını öğrenebiliriz. Belkide insanın biyolojik saati gibi ağaçlar 12 saatte bir oksijen salıyordur. Yani ağaçlar güneşe bağlı olarak oksijen salmıyor olabilirler . Bu durumda gezegenimizde ki oksijen miktarını arttırmak için daha çok ağaç ekmemiz gerekiyor. Eğer bitkilerin biyolojik saati varsa, çiçekler gibi ağaçlarında biyolojik saati olabilir. Belki de yoktur bilmiyorum. Yani havayı gözlemlememiz lazım yıldızların olduğu yerlerde de ölçüm yapabiliriz , mesala Amerika ve Amerika gibi bir çok ülkede sürekli yıldızları görebileceğimiz parklar var ve  bu yıldızları daha uzun süre görebileceğimiz tarihler var. Bu tarihlerde yani yıldızların çok iyi göründüğü zamanlarda yani meteor yağmurları zamanlarında hava ölçümleri yaparsak, ağaçların gece yıldızlar varken oksijen salıp salmadığını öğrenebiliriz.Çünkü yıldızlar güneşte kopan parçalardır yani küçük güneşlerdir.

          Bu ateş böceklerini büyütme fikri nere de ortaya çıktı diye soran olur belki. Ateş böceği festivali düzenleyen ülkelere baktığımda Japon halkının ellerinde gökyüzüne yeşil balonlar bıraktığını gördüm. Belki insanlar bu sevimli ateş böceklerinin gökyüzüne bıraktıkları balonlar gibi daha büyük olmasını istiyorlar. Gelecekte balonlar yerine belki insanlar ateş böceklerini gökyüzüne bırakırlar. Bu çok eğlenceli olabilir.
 Birde küresel ısınmaya dikkat çekmek için ışıklarını 1 yada 2 saatliğine söndüren ülkeleri (Amerika, Fransa, Yunanistan gibi daha bir çok ülke gördüm. Belki hiç elektrik yakmadan dünyamızı devasa ateş böcekleriyle aydınlatabiliriz. Bu çok çılgınca bir fikir neden olmasın? Yaz ve bahar aylarında uçan doğal ışıklarımız olur.

25 Mart 2019 Pazartesi

What kind of plant should we dig on to the mars?


We should plant more strong plants on to the Mars which can grow even on to the desert  or more heavy conditions .These plants can be cactus, aloe vera, and christmes trees. We can not carry these plants because of their giant body, but we can bringing these plants seeds when we go to the MARS. 
So that we can growing our forests more easily on to the Mars.

Uzayda Karanlık Problemimizi Gece Görüşü Olan Gözlüklerle Çözebilir Miyiz?

Uzayla ilgili  ne zaman bir yazı okusam karşıma şöyle bir soru çıkıyor, karanlık madde nedir? Bu karanlık olgusunun uzay araştırmalarını sınırlandırmış gibi bir algı yaratıyor beynimizde. Biz bu karanlık sorununu geceyi gösteren gözlük ile çözebilir miyiz diye düşündüm.Bu gözlüklerle ilgili hiç
deneyimim olmadı fakat televizyonlarda, internet de bunlarla ilgili haberlere sık rastlıyoruz.Daha çok da savaş haberleri zamanlarında.

Geceyi gösteren gözlüklerle uzayda karanlık problemimizi çözebilir miyiz sorusnu bir kere daha sormak istiyorum ?Mesela uzayda çekim yapan araçların hepsine vede astronotlara bu gözlüklerde takarsak karanlık diye göremediğimiz yerleri de görebilir miyiz acaba?
Çünkü insanların gözleri geceyi görebilecek kadar kabiliyetli değil, fakat gece görüşü olan gözlükler
geceyi görebiliyor. Böylece uzayda tanımlanamayan karanlık alanlarda tanımlanabilinir.

23 Mart 2019 Cumartesi

Kutupları Kar Yapma Makinasıyla Kurtarabilir Miyiz?

Günümüzde kutuplar hızla erimekte, bilim  insanları bu duruma bir çare aramakta.Kar yapma
makinaları'nda bir kaç tane (belki 50 tane bilmiyorum) kutup bölgelerine yerleştirirsek kutupların erimesini önleyebiliriz.İtalya ve diğer ülkeler sular içinde kalmakta böylece kurtarabiliriz.

Elyaf Tel Gelecekte Bakırın Yerini Alır Mı?

Dün yaptığım araştırmalar sonucu elyaf telin bakırdan daha iletken bir meteryal oldunu öğrendim.
Gelecekte araba ,uçak, beyzaz eşya  motorlarında, nano piller üretiminde elyaf tel den faydalanacağız.
Yani böylece daha hızlı giden uçaklar,arabalar üreteceğiz çünkü elyaf tel bakıra göre çok daha iletken.

22 Mart 2019 Cuma

Elyaf iİe Nano Piller Yada Bataryalar Üretebilirmiyiz?


Elyaf ile Nano Piller yada bataryalar Üretiliyor mu?
Nano pilleri elyaf ın atomlarında üretirsek dava verimli sonuç alabilir miyiz acaba, çünkü elyaf elektriği bakıra göre daha hızlı iletiyor.Yani bu konu benim uzmanlık alanım değil ama bu gün öğrendim elyaf elektriği bakıra göre daha hızlı iletiyormuş.
Nano bir malzemenin en küçük parçalara ayrılmasıymış.Yani atomlarına ayrılmasıdır.Böylece elyaf sayesinde elektriği de daha küçük alanlarda fakat daha hızlı iletebiliriz belkide daha fazla miktarda depolaya bilirizde .Az önce nano pillere baktım bu piller altın yada bakırdan üretiliyor , nano pilleri elyaf ın atomlarından üretirsek daha zekice olur. Çünkü elyaf bakıra göre daha iletken.Elektrik elyaf teller içinde daha hızlı hareket ediyor.

Elyaf iİe Nano Piller Yada Bataryalar Üretebilirmiyiz?

Elyaf ile Nano Piller yada bataryalar Üretiliyor mu?
Nano pilleri elyaf ın atomlarında üretirsek dava verimli sonuç alabilir miyiz acaba, çünkü elyaf elektriği bakıra göre daha hızlı iletiyor.Yani bu konu benim uzmanlık alanım değil ama bu gün öğrendim elyaf elektriği bakıra göre daha hızlı iletiyormuş.
Nano bir malzemenin en küçük parçalara ayrılmasıymış.Yani atomlarına ayrılmasıdır.Böylece elektriği de daha küçük alanlarda fakat daha hızlı iletebiliriz belkide daha fazla miktarda depolaya bilirizde .Az önce bir nano bir pil gördüm ben bu pili bakıra benzettim, yani nano pilleri elyaf ın atomlarından üretirsek daha zekice olur.

11 Mart 2019 Pazartesi

Çölleri Nasıl Tarım Alanlarına Çevirebiliriz?

Çölleri Tarım Alanlarına Çevirebiliriz?

Aleo Vera Jeli ni suyla karıştırıp ,bu karışımı çölleşen alanlara serpersek belki bu jel suyu tutar böylece çölleşen alanlarda bitkiler yetişmeye başlar. İşimizi kolaylaştırmak için bunu bir uçak yada başka bir araç
la yaparsak bizim için daha kolay ve hızlı olur.
Hatta bu karışımın içine birde çöllerde yetişen bitkilerin tohumlarını ,aloe vera, kaktüs gibi bitkilerin tohumlarını, katarsak çöller daha çabuk ve kolayı bitki yeşertebiliriz.Birde yapay yağmurlarla haftada bir yağmur yağdırırsak çölleri çok çabuk yeşertebilriz

8 Mart 2019 Cuma

Gezegenler neden yuvarlak? Gezegenleri Nasıl Yapay Oluşturabiliriz? Sularımız Dünya Döndüğü İçin Mi Kürenin Üstünde Uzay Boşluğuna Dökülmeden Kalıyor?





1-Gezegenler neden yuvarlak ?

Gezegenler  etrafında döndüğü için yuvarlak hal alıyor sanırım.Bu durumu şöyle
açıklayabilriz.Bir çömlek hamurunu şekillendirirken ,bozuk bir hamuru  iki elimizle hamuru
tutunca ,dönmenin etkisiyle hamur yuvarlak hal alıyor.Yani dönme devam ederken
ellerimizle hamura basınç uyguluyoruz basınç ve dönemin etkisiyle hamur yuvarlak hal
alıyor.Yani gezegenlerimiz dönmenin ve basıncın etkisiyle yuvarlak bir hal aldı.

2- Gezegenler i nasıl yapay oluşturabiliriz?

Çömlek hamurunun içine bir buz kütlesi katacağız ve o hamurum yuvarlak olması için
 döndürmeye devam edeceğiz böylece küremiz oluşur, zamanla buz eriyecektir,fakat küre
sürekli dönecek dönmezse eriyen buz dökülür , sanırım sular da dünyada bunun sonucunda
dökülmüyor, dünya dönemeye devamettiği için  sular uzay boşluğuna dökülmüyor, dünya
dönmeseydi  sularımız uzay boşluğuna dökülürdü .Sularımızın neden uzay boşluğuna
dökülmediğini şöylede açıklayabiliriz .Elimizde bir kova alıp içine
su doldurduktan sonra etrafımızda döndüğümüzde su dökülmüyor, fakat durunca su
dökülüyor, durduğumuz zaman su dökülür,bu dünyadaki suların neden dökülmediğini
böylede açıklayabiliriz, dünya döndüğü için sularımız uzay boşluğuna dökülmüyor.

3- Sularımız Dünya Döndüğü İçin Mi Kürenin Üstünde Uzay Boşluğuna Dökülmeden
Kalıyor?
Sanırım dünya döndüğü için sularımız uzay boşluğuna dökülmüyor.Bunu 2. maddede
açıkladığım için tekrar açılamayacağım.