16 Haziran 2019 Pazar

Is the water boiling at 18 ° C?



Ä°lgili resim

The water is boiling at 18 degrees. That's right. The water is boiling at 18 degrees. How do they do that? As we all know, the water boils at 100 degrees. When we release the air pressure in a container, the water boils at 18 degrees instead of 100 degrees. This saves 5.5 times more energy.
 So normally when we need 2500 degrees of heat to melt a metal, we can do it at 450.45 degrees with a vacuumed vessel. All we have to do is vacuum the inside of the furnace where we will melt the metal, that is to start the melting process after we take the air pressure inside. Thus, we will consume less resources in the world. We also reduce our heating costs.
And most importantly, we would have heated our world 5.5 times less. This is a very good and very easy advantage for us to prevent mass heating. All we need to do is relieve the air pressure by vacuum when we need too much heat.

Benefits of vacuuming air pressure

1- Conductivity increases

2- Our heating costs are reduced by more than 5 times

Wire fiber is obtained by melting conductive metals in vacuumed furnaces.
The conductivity of these materials will increase further. Because the dust particles and air atoms will be prevented from entering this mixture by means of vacuuming the conductivity of these materials will increase. In other words, we will not only reduce our heating costs, but also increase the conductivity of materials such as wire fibers, copper, gold and silver through vacuuming.

Can we also apply air pressure vacuuming to accelerate our rockets and save energy?

I think we can also apply air pressure vacuuming to accelerate our rockets and save energy.
If we vacuum the air pressure in the combustion chamber of the rockets, we can reach higher temperatures. So our rocket
it can go faster and with 5. 5 times less energy. This method also reduces the weight of our rocket. So if we need 40,000 tons of fuel somewhere we normally go to in space, we can go here with 7,207 tons of fuel. This means a tremendous lightness and cost reduction.

If there is air in an environment, the temperature is 5.5 times lower;

If we want to send a camera or robot to a very hot planet in space, our camera will be heated up to 5.5 times less if it joins a camera filled with air.
So here we can understand how effective the air pressure. If the air pressure is low, the temperature is high and if the air pressure is high, the temperature is low. I don't know if this works.



Su 18 C de kaynar mı?

Su 18 derecede kaynıyor. Bu doğru. Su 18 derecede kaynıyor. Bunu nasıl mı yapıyorlar? Şöyle yapıyorlar.Hepimizin bildiği gibi su 100 derecede kaynıyor. Bir kabın içindeki hava basıncını boşaltığımız zaman su 100 derece yerine 18 derecede kaynıyor.Yani oda sıcaklığında su kaynıyor. Böylece 5.5 kat daha fazla enerji tasarrufu sağlıyoruz.
 Yani normalde bir metali eritmek için  2500 derece ısıya ihtiyacımız olduğunda, bunu vakumlanmış bir kapla  450,45 derecede gerçekleştirebiliyoruz. Tek yapmamız gereken şey, metali eriteceğimiz fırının içini vakumlamak olacak, yani içindeki hava basıncını aldıktan sonra  eritme işlemine başlamak. Böylece dünyadaki kaynakları daha az tüketmiş oluruz. Birde ısıtma maliyetlerimizi azaltmış oluruz.
Bir de en önemlisi dünyaymızı 5.5 kat daah az ısıtmış oluruz. Bu küsel ısınmayı önleye bilmemiz için çok iyi ve çok kolay bir avantajdır. Tek yapmamız gereken şey, çok fazla  ısıya ihtiyacımız olduğunda vakumla yöntemiyle  hava basıncını boşaltmak  olacaktır.

Hava basıncının vakumlanmasının  faydaları
1- İletkenlik artar

2- Isıtma maliyetlerimiz 5 kattan daha fazla azalır

Tel elyaf, iletken  metalleri, vakumlanmış fırınlarda eriterek elde

ettiğimiz de, bu metaryellerin iletkenliği daha da artacaktır. Çünkü vakumlanma sayesinde toz parcacıkları, ve hava  atomlarının bu karışıma girmesi engellenmiş olcağından bu meteryallerin iletkelikleri de artacaktır. Yani sadece ısıtma maliyetlerimizi azaltmış olmayacağız, bir de tel elyaf, bakır, altın, gümüş gibi meteryallerin iletkenliklerini de vakumlama sayesinde  arttırmış olacağız.

Hava basıncını vakumlama tekniğini roketlerimizi hızlandırmak ve enerji tasarrrufu sağlamak  için de   uygulayabilirmiyiz?
Sanırım hava basıncını vakumlama tekniğini roketlerimizi hızlandırmak ve enerji tasarrrufu sağlamak  için de   uygulayabiliriz.
Roketlerin yanma odasındaki hava basıncını vakumlarsak, daha yüksek sıcaklıklara erişebiliriz. Böylece roketimiz
daha hızlı  ve   5. 5 kat daha az enerjiyle gidebilir. Bu yöntemle roketimizin ağırlığını da azaltmış oluruz. Yani normalde uzayda gideceğimiz bir yere 40.000 tonluk bir yakıt gerekiyorsa, biz buraya 7.207 tonluk bir yakıtla gidebiliriz. Buda bir muazzam bir hafiflik ve maliyet azalması demektir.

Bir ortamda hava varsa sıcaklık  5.5 kat daha düşük olur, aksine bir ortamda hava yoksada  sıcaklık fazla olur.

Uzayda çok sıcak bir gezegene bir kamera yada robot göndermek istiyorsak bu kameramızı içi hava dolu bir kabın içine katılırsa kameramız 5.5 kat daha az ısınınır.
Yani burda hava basıncının nekadar etkili olduğunu anlayabiliyoruz. Hava basıncı az ise sıcaklık fazla, hava basıncı fazla ise sıcaklık düşük oluyor. Bu işe yarar mı bilmiyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder