18 Kasım 2019 Pazartesi

How to Proper Plant Growing in Our Greenhouse Gardens


Let's not forget to give iron, silicon, magnesium, potassium, zinc, copper, oxygen to our plants in our greenhouses. Because our plants obtain all these minerals by absorbing them naturally from the soil.
The taste of our fruits and vegetables comes from these minerals. In other words, when our vegetables and fruits are rich in these minerals, the taste of our vegetables and fruits will be more delicious.

Of course, these minerals are grown not only in our greenhouses, vegetables, fruits, but also in our gardens and fields. Because these minerals, which decrease in soil, can lead to a decrease in the taste of our fruits and vegetables.


In the absence of these minerals, not only does the taste of our fruits and vegetables decrease, we do not get enough efficiency in our products. So we get fewer products.

In addition, if we want our vegetables and fruits, flowers and trees to smell all the plants, we will have to keep our plants more cool. So our greenhouses should not be too hot inside, not too cold to kill our plants. We need to set optimum temperatures.
For example, if we grow flowers in our greenhouse, if the temperature range of the flowers we grow is between 5 - 20 degrees, our greenhouse temperature is very good if the temperature does not exceed 12.5 ° C.
As the temperature of our greenhouse increases, our flowers will emit less odor.

Trees and flowers smell better when we go out on the street in rainy weather, because the temperature drops in rainy weather. In other words, plants and trees smell better because their temperature decreases in rainy weather.

In other words, if we want our vegetables and fruits to smell better, if we want to get very nice scents when we consume them, we should take care to grow our vegetables and fruits in cool environments.



Ä°lgili resim


Sera Bahçelerimiz'de Doğru  Bitki Yetiştiriciliği Nasıl Olmalı


Seralarımızda bitkilerimize demir, silisyum, magnezyum, ,potasyum,çinko,bakır, oksijen gibi mineralleri vermeyi unutmayalım. Çünkü bitkilerimiz bütün bu mineralleri topraktan doğal yoldan emerek elde etmektedir. 
Sebze ve meyvelerimizin tadı da bu minerallerden gelmektedir. Yani sebze ve meyvelerimiz bu mineraller açısından zengin olduğunda sebze ve meyvelerimiz tadı da  daha lezzetli olacaktır. 


Tabiki bu mineralleri sadece seralarda yetiştirdiğimiz bitkilerimize, sebzelerimize meyvelerimize değil, bahçelerimizde, tarlalarımızda yetiştirdiğimiz bitkilerimize de verlim. Çünkü toprakta azalan bu mineraller sebze ve meyvelerimizin tadının azalmasına yol açabilir


Bu minerallerin eksikliğinde sadece sebze ve meyvelerimizin tadı azalmaz, ürünlerimizde yeterince verim alamayız. Yani daha az ürün elde ederiz.

Birde sebze ve meyvelerimizin, çiçeklerimizin, ağaçlarımızın kısaca tüm bitkilerin güzel kokmalarını istiyorsak bitkilerimizin bulundukları ortamları da daha serin tutmamız gerekecektir. Yani seralarımızın içerisi çok sıcakta olmamalı, bitkilerimizi öldürecek kadar çok soğukta olmamalı. Optimum sıcaklıklar belirlemeliyiz.
Örneğin seramızda çiçekler yetiştiriyorsak, yetiştirdiğimiz çiçeklerin yaşaya bileceği sıcaklık aralığı 5 - 20 derece aralığında ise seramızın sıcaklığı 12.5 C yi geçmez ise çok iyi olur. 
Seramızın sıcaklığı arttıkça çiçeklerimiz daha az koku salacaktır.

Yağmurlu havalarda sokağa çıktığımızda ağaçlar, çiçekler daha güzel kokarlar, bunun sebebi ise yağmurlu havalarda sıcaklık derecelerinin düşmesidir. Yani yağmurlu havalarda sıcaklık dereceleri düştüğü için bitkiler, ağaçlar daha güzel kokmaktadırlar.


Yani sebze ve meyvelerimizin daha güzel kokmalarını istiyorsak, onları tükettiğimizde çok güzel kokular almak istiyorsak, sebze ve meyvelerimizi serin ortamlarda yetiştirmeye özen göstermeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder