9 Nisan 2019 Salı

Karadelik Nedir?


Karadelik carbondioksit bulutudur.
Karadelikler de bulunan karbondioksitler , karadeliğin yıldızları yutmasına yol açıyor.Yani yıldızların üst tabakası küllerle kaplanıyor bu kara deliğe kapılan yıldızlar dünyanın çekirdeğinde olduğu içten yanmayı sürdürüyor. Çünkü kara delikte bulunan carbondioksit oranı  yıldızlarda büyük oranda bulunan hidrojen den  daha fazladır.   Bu döngü kara delikte bulunan carbondioksit oranı  yıldızda bulunan hidrojen ve diğer atomlara göre azaldığında  tamamlanıyor. Yani kara delikler artık yıldızları yutamaz hale geliyor. Dünya'nın çekirdeğinde olduğu gibi böylece karasal gezegenlerin  çekirdekleri oluşuyor.
Yani şöyle özetleyelim, bir karadelik bulutu büyüklüğüyle orantılı olarak yıldızları yutuyor. Karadelik  gaz bulutu büyükse daha fazla yıldız yutuyor. Fakat karadelik bulutu dediğimiz karbondioksit bulutları küçük ise daha az yıldız yutuyor.
Yani bir gezegenin çekirdeğinin büyüklüğünü güneşi büyük oranda oluşturan hidrojen gazları belirliyor. Hidrojen gaz bulutu fazla ise yıldızda büyük oluyor. Gök yüzündeki bir yıldıı carbondioksit gaz bulutlarıyla söndürüp onu bir gezegen haline getirebiliriz.
Uzayda bulunan  hidrojen gazlarını toplayıp kendi güneşimizide yaratabiliriz. Dünya gibi bir dev küre de yaratabiliriz. Burda tek yapmamız gereken istediğimiz yörüngede istediğimiz büyüklükte bir yıldız yaratmak sonra bu yıldızın yörüngesine Hidrojen ve Oksiyen bulutlarını getirip yıldızımızın bünyesine katmak.

Yani burda karadelikleri açıklamaya çalışırken dünya gibi bir küreyi uzayda nasıl yapabileceğimizide açıklamış bulunuyorum. Umarım açıklayabilmişimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder