15 Ekim 2019 Salı

Helium Wheels



I just read a post, helium is much lighter than air so that we can build the wheels on nitrogen to prevent the wheels from freezing and provide much better performance on race cars. Since helium is also used as a coolant like nitrogen, I would use helium instead of nitrogen in aircraft and racing vehicles. Both would go faster, I would have mitigated the obligation.Nitrogen will be heavy in our vehicle, this is a situation we do not want especially in racing vehicles .............. our vehicle should be as light as possible.
Advantages of using helium castors
1- Since helium is much lighter than air, we reduce the load of our vehicle significantly.
2- Freezing problem in air-inflated wheels
3- When we increase our speed in racing vehicles, we eliminate the burning problem of our wheels.
4- We reduce the weight of our race cars and jet planes.

When we inflate the wheels of our daily vehicles with helium instead of air, we relieve the load of our vehicle. This saves fuel.


Ä°lgili resim



When we increase the speed of our vehicle, the wheels of the vehicle is melting due to excess heat, to prevent this, the wheels of our racing vehicles inflated with helium instead of air. Helium serves as a cooler. Helium is lighter than air.
When we do this, we will not need to use any tools to cool the wheels of our vehicle.
Thus, due to the friction effect of helium coolant wheels of our racing vehicles and aircraft will not burn.

Helyum Tekerlekler
Az önce bir yazı okudum, uçak tekerlerini donmaya önlemek için uçak tekerlerini nitrojende yapalım ve yarış araçlarında çok daha iyi performans sağlayalım diye, helyum havaya göre çok daha hafif .Normalde uçak tekerlerini ve araba tekerlerini hava yardımı ile şişiriyorlar ücretsiz olduğu için. Helyum da nitrojen gibi  soğutucu olarak kullanıldığı için , ben olsam nitrojen yerine helyum kullanırdım uçak ve yarış araçlarında. Hem daha hızlı giderdim, yükümüde hafifletmiş olurdum.Nitrojen aracımızı ağırlaştıracağı için bu özellikle yarış araçlarında istemeyeceğimiz bir durum..............aracımız mümkün oldukça hafif olmalı.
Helyum tekerlerler kullanma nın avantajları şunlardır
1- Helyum havaya göre çok daha hafif olduğu için aracımızın yükünü önemli oranda azaltmış oluruz.
2- Uçaklarda hava ile şişirilen tekerleklerde görülen donma problemini ortada kaldırmış oluruz
3- Yarış araçlarında hızımızı artırdığımızda tekerlerimizin yanma problemini ortadan kaldırmış oluruz.
4- Yarış arabalarımızın ve jet uçaklarımızın  ağırlığını azaltmış oluruz.

Günlük araçlarımızın tekerleklerini hava yerine helyum ile şişirdiğimizde, aracımızın yükünü hafifletmiş oluruz. Böylece yakıt tasarrufu sağlamış oluruz.

Özetle
Aracımızın hızını artırdığımıza, aracın tekerleri fazla ısıya bağlı olarak eriyor, bunu önmek için yarış araçlarımızın tekerlerini hava yerine helyum ile şişirelim. Helyum hem soğutucu görevi görüyor. Helyum havaya göre daha hafiftir.
Bunu yaptığımızda aracımızın tekerleklerini soğutmak için her hangi bir araç gereç kullanmamıza gerek kalmayacaktır.
Böylece helyumun soğutucu etkisi sayesinde sürtünmeye bağlı olarak yarış araçlarımızın ve uçaklarımızın tekerleri yanmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder