25 Ekim 2019 Cuma

How To Use Our Water Effectively By Giving Leaves And Wood Ash To Our Plants



If we do not want to water our plants too much, we should sprinkle the tree, leaf ashes to the roots of our plants. When we sprinkle ashes to the plant roots, the ashes will act as a sponge and will prevent the water from flowing. Thanks to the ashes we pour, our plants will grow more quickly and soon enough to drink enough water. We will not be too tired to grow our plants.

So we have to water our plants less. In other words, we will use our waters more effectively.

We must abandon the tradition of burning the fields, an ancient tradition. This is the main reason why we buy more products next year after burning the fields. I mean ashes. However, after adding and burning herbs and woods in a cauldron, it would be better to spread these ashes to our fields. When we do this, we do not cause forests to burn, we do not burn animals. We wouldn't have caused environmental disasters.






Ä°lgili resim





wood ashes ile ilgili görsel sonucu


Every year we will give our plants some ash as shown in this picture, we will provide incredible water saving, and we will be much less tired since we will not have to water our plants frequently.







Ä°lgili resim


When we plant our plants with the help of ashes with the technical help in this picture, we may not need to water our plants. Rain water will be enough for our plants.



Bitkilerimize Yaprak Ve Odun Külleri Vererek Sularımızı Nasıl Etkili Kullanabiliriz.

Bitkilerimizi çok fazla sulamak istemiyorsak, ağaç küllerini bitkilerimizin köklerine bitkilerimizi kurutmayacak kadar serpmeliyiz. Bitki köklerine kül  serptiğimizde kül sünger görevi göreceği için suların akıp gitmesini engelleyecektir. Döktüğümüz küller sayesinde bitkilerimiz yeterince su içeceği için daha çok ve daha çabuk büyüyecektir. Bizlerde bitkilerimizi büyütmek için çok yorulmamış olacağız.

Böylece bitkilerimizi daha az sulamak zorunda kalırız. Yani sularımızı daha etkili kullanmış oluruz.

Eski bir gelenek olan tarlaları yakma geleneğinden vaz geçmeliyiz. Tarlaları yaktıktan sonra bir daha ki seneye daha fazla ürün almamızın  temel sebebi bu aslında. Yani küller. Halbuki bir kazan içerisine otları, yaprakları ve odunları katıp yaktıktan sonra, bu külleri tarlalarımıza serpmemiz daha doğru olacaktır. Böyle yaptığımızda ormanların yanmasına yol açmamış oluruz, hayvanları yakmamış oluruz. Çevre felaketlerine yol açmamış da oluruz.


Kısaca her yıl bitkilerimize yukarıdaki resimde gösterildiği gibi biraz kül vererek, inanılmaz su tasarrufu sağlayacağız, birde bitkilerimizi sık sulamak zorunda kalmayacağımız için çok daha az yorulacağız.



Bitkilerimize vereceğimiz küller mutlaka odun, yaprak, ot  külleri olmalı. Aksi halde bitkilerimizin ölmesine yol açarız.

Bitkilerimize kesinlikle kömür külü vermemeliyiz. Bunu yaptığımızda bitkilerimizi karbondioksit ile zehirlemiş oluruz. Tarım alanlarına zarar vermiş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder