16 Ocak 2020 Perşembe

Idea of ​​making white chocolate in orange oil



After leaving the orange peels in a bowl and adding water on it, when we boil our mixture and let it cool down in an environment of 9 or 10 degrees, the cooling water is covered with white solid oil. So it looks like cocoa butter.

Thus, we can obtain fats by boiling the peels and seeds of other fruits. For example, it is possible to obtain fats from fruits such as apple peels and seeds, pomegranate peels and seeds, grape seeds, cherry cherry seeds.
We will be able to make more delicious chocolates than the fruit oils we have obtained. We have made chocolate from orange, apple, grape, cherry, cherry and pomegranate oils. Our chocolates will be incredibly delicious.
In order to make the white fats we obtain liquid,
 We need to add very little alcohol into the boiling water.




white chocolate ile ilgili görsel sonucu









Ä°lgili resim








orange chocolate ile ilgili görsel sonucu










Orange chocolate buttons 150g






Portakal yağında beyaz çikolata yapma fikri


Portakal kabuklarını  bir kabın çerisine bırakıp üzerine su ekledikten sonra , hazırlamış olduğumuz karışımımızı kaynatıp 9 yada 10 derece bir ortamda soğumaya bıraktığımızda, soğuyan suyun üstü beyaz katı yağ ile kaplanmaktadır. Yani tıpkı kakao yağına benzer bir hal alıyor.

Bu buluş bana ait. Çünkü internette yapmış olduğum araştırmalara göre sıvı portakal yağı var. Şuanda katı portakal yağı yok. Benim sayemde katı meyve yağı olacak.

Öyyle ise diğer meyvelerin kabuklarını ve çekirdeklerini kaynatarak katı meyve yağları elde edebiliriz. Mesela elma kabukları ve çekirdeklerinden, nar kabukları ve çekirdeklerinden, üzüm çekirdeklerinden , vişne kiraz çekirdeklerinden gibi  meyvelerden katı yağlar elde etmemiz mümkün.
Elde ettiğimiz meyve yağlarından çok daha lezzetli çikolatalar yapmamız mümkün olacaktır.Bir şünün portakal, elma, üzüm,vişne, kiraz, nar yağlarından çikolata yaptık. Çikolatalarımız inanılmaz lezzetli olacaktır.
Elde ettiğimiz beyaz katı meyve yağlarını sıvı hale getirebilmek için ise
 kaynayan suyun içerisine çok az alkol eklememiz gerekir.Böylece alkol sayesinde likit meyve yağları elde etmiş oluruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder